Školica sporta

 

Sport za decu je program školice sporta namenjen deci od 3 do 11godina. Program rada školice je usmeren pre svega na zadovoljenje potrebe za kretanjem, unapređenje zdravlja, prevenciju deformiteta, razvoj motoričkih i intelektualnih sposobnosti, sociološki razvoj, poboljšanje emotivnog i psihološkog stanja dece. Program rada školice je nastao kao rezultat višegodišnjeg rada sa decom, profesora dr. Dejan Ilića, sa Fakulteta za fizičko vaspitanje i sport (DIF -a) na predmetu Korektivna gimnastika.

Osnovni program školice sporta čine dva treninga nedeljno, u trajanju od po 60 minuta, koji se odvijaju salii na kojima se razvija motorika i koordinacija dece kroz osnove bazičnih sportova (gimnastika, atletika...) sportova sa loptom, ritmike i plesa kao i borenja.  i još jednog treninga u prirodi koji se sprovodi u parkovima, izletištima, Adi ciganliji... Trening u prirodi ima za cilj da deca vežbajući na otvorenom upoznaju prirodu koja nas okružuje, da nauče igre na otvorenom i da stiču naviku da što više vremena provode u prirodi a što manje za kompjuterom. Dodatna aktivnost školice sporta je čas korektivne gimnastike koji se realizuje jednom nedeljno u trajanju od 60 minuta na kojima se sprovode vežbe jačanja, istezanja i korektivne vežbe.

Prednost ovog programa je što detetu daje svestranost, tj. veliku širinu u smislu motorike i koordinacije, što predstavlja daleko veći kvalitet u odnosu na usmeravanje deteta u samo jednu sportsku disciplinu. Pri upisu u školicu sporta svako dete dobija zdravstveni i sportski karton.

Naš cilj je da deca, kroz raznovrsne aktivnosti i igru, pored razvoja fizičkih sposobnosti koordinacije, snage, brzine, izdržljivosti, gipkosti, preciznosti i okretnosti zavole sam čin vežbanja i da se navika za vežbanjem ugradi u njihovu svakodnevnicu. Cilj rada školice je i unapredjenje zdravlja, razvoj intelektualnih sposobnosti, stvaranje sposobne, zdrave ličnosti deteta, poboljšanje emotivnog i psihološkog stanja dece, razvijanje drugarstva, fer pleja i osećaja  za timski rad.

 

Program realizuju profesori fizičkog vaspitanja, obučeni za rad sa decom predškolskog i školskog uzrasta. Na svakom času je prisutno dva profesorafizičkog vaspitanja. Posebno se obraća pažnja da su vežbe prilagodjene uzrastu i da se nivo sposobnosti povećava u skladu sa fizičkim razvojem deteta. Program Sport za decu se realizuje kroz mlađu i stariju grupu.  

Pretraga

Dečje školice

Facebook

Facebook Image